30 Juni, Molenstraat 161


Na een geslaagd eerste Huisconcert op 16 juni, kenden we een minstens even succesvolle editie op 30 juni

Muziekgroep van dienst was MOM

Zonder enige terughoudendheid, speelt MOM tussen de grenzen van manouche, kamermuziek en oosterse folk. De muzikanten, opgegroeid in de Gentse jazzscene, brengen een breed repertoire, gaande van Ellington en Django naar Chopin en Bach, van swingend en levendig naar zacht en dromerig. Het trio bestaat uit Stan Maris op accordeon, Sam Opstaele op akoestische gitaar en Pieter Mortier op contrabas.

Als kunstenaar kregen we KOKOE over de vloer met uitbundige Afrikaanse kunst.

Het was een zeer geslaagde combinatie, en de perfecte start van een heerlijke zomer.

Huiskamerconcert 16-06.  Heemkundig Museum

Het Cultuurplatform Wondelgem startte de reeks van 12 huiskamerconcerten in het plaatselijke – en zeker de moeite waard om te bezoeken – museum van de heemkundige kring. Een gezellige hoeve die je zo terugstuurt naar het Wondelgem van 100 jaar (of meer) geleden. Wie er nog niet is langs geweest moet dat zeker doen! Een interactief moment waar je met (klein)kinderen heel wat jeugdherinneringen kan uitwisselen.
Het eerste huiskamerconcert ging door op zondag 16 juni. Tijdens het concert van de groep Muri, kon je ook de werken bewonderen van Max Van Hemel

FIFTIETOE Awards

Tijdens de Meikermis kon je onze tentoonstelling komen bezoeken bij basisschool 'De Regenboog' in Wondelgem.  Het werd opnieuw een zeer boeiende tentoonstelling in het kader van ons 52 jarig bestaan.  Hier alvast enkele sfeerbeelden.

 


Nieuwjaarsreceptie 2019

Op vrijdag 18 januari kon je terecht bij Basisschool De Regenboog voor onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie.  We konden terug rekenen op een grote opkomst, wat ons toch steeds weer enorm veel plezier doet.  Tijdens de nieuwjaarsreceptie werden de projecten voorgesteld in het kader van de Cultuurprijs 2019.  Vier projecten waren er te ontdekken.  De Landelijke Gilde, de Heemkundige Kring, fotoclub FODIFI, en het Buurthuis op Wieltjes, stelden er hun leuke projecten voor met als thema '52'.  De jury kende na wijs beraad de Cultuurprijs toe aan de Landelijke Gilde.  Wil je de officiële uitreiking van de Cultuurprijs niet missen?  Kom dan zeker naar onze FIFTIETOE awards tijdens het weekend van de Meikermis, terug op dezelfde locatie.  Bekijk alvast een aantal sfeerbeelden hieronder.


Verenigingenquiz op 05/10


Op vrijdag 5 oktober organiseerden wij voor de 21ste keer onze jaarlijkse verenigingenquiz.  in De Zulle.

 

Het was weer een uiterst geslaagde editie met een nooit geziene opkomst.  Het concept werd terug gesmaakt door alle deelnemers en we mochten uiteindelijk Björn en Kristin kronen tot de winnaars van deze editie.

 

Zij gaan naar huis met eeuwige roem en de wisselbeker. 

 

Hou onze website zeker in de gaten om op de hoogte te blijven van onze andere evenementen!

 

Bekijk de foto's in de galerij hieronder.

Download
Scoretabel verenigingenquiz 5-10-2018
Benieuwd naar de eindscores van onze verenigingquiz? Je kan het volledige overzicht hier downloaden.
Score Verenigingenquiz 5-10-2018.pdf
Adobe Acrobat document 431.7 KB

Speeddate met het Cultuurplatform


Waarschijnlijk heeft u al wel eens gehoord over het Cultuurplatform Wondelgem. Misschien was u reeds aanwezig op één of meerdere van onze evenementen.

Maar wat doet het Cultuurplatform Wondelgem nu juist? Wie zijn de bestuursleden, en wat is hun visie op het cultuurbeleid binnen onze gemeente. Wat zijn onze plannen en welke projecten hebben we nog op stapel staan? Hoe betrekt het Cultuurplatform Wondelgem de lokale kunstenaars bij deze evenementen?

Kortom, wat doen wij reeds voor onze lokale kunstenaars en wat kunnen we nog meer voor hen doen?

Hoe kunnen we samen, het culturele leven in Wondelgem mee vorm geven?

Dat kan je ontdekken tijdens onze ‘Speeddate’ van dinsdag 18 september, waarop wij jou graag van harte uitnodigen.

Je kan er kennis maken met ons bestuur, in een gezellige sfeer, en je kan met ons in gesprek gaan.

Leer het Cultuurplatform Wondelgem beter kennen, en laat ons weten wat jouw ideeën zijn, en waar we jou en andere kunstenaars/kunstliefhebbers kunnen ondersteunen.

Wij staan open voor de meest creatieve ideeën, en als we deze verder kunnen uitwerken, zetten we ons daar zeer graag voor in.

Mis deze unieke kans dus niet, om mee onze prachtige gemeente op de culturele kaart te zetten, want samen bereiken we tenslotte nog steeds meer!

We kijken dus zeker uit naar jouw komst!

Graag tot dan!

Download
Presentatie Cultuurplatform Wondelgem
Download hier het PDF bestand van de presentatie die tijdens deze speeddate werd getoond.
powerpoint Speeddate 19-09-2018.pdf
Adobe Acrobat document 2.0 MB

Nieuwjaarsreceptie 2018


Tentoonstelling 'Aan de rand van de stad' Meikermis 2018

Download
Programmabrochure Meikermis 2018
Hier kan je de programmabrochure van de afgelopen tentoonstelling 'Aan de rand van de stad' downloaden.
boekje PDF.pdf
Adobe Acrobat document 7.6 MB