Ontdek onze kunstenaars!

Crul Antoine (1936-2013)

 

Antoine Crul, geboren en getogen te Sint-Kruis-Brugge, werd net als zijn oudere broer Daniël een gerenommeerd kunstenaar.

Zijn artistieke loopbaan werd op markante wijze voorbereid. “Vader Jules Crul, hovenier, leerde mij naar de grond kijken, moeder Reinhilde Ramon, modiste, naar de lucht” zegt hij.

Antoine was elf jaar als hij ’s morgens en ’s avonds, vóór en na school, naar de academie in Brugge ging om te leren tekenen, vier uur per dag.

 

Antoine Crul is in de pure keramieksculptuur een uitzonderlijk knap vakman en een talentrijk kunstenaar. Hij bereikt een fraai evenwicht van concreetheid en abstractie, lichamelijkheid en vergeestelijking, decoratie en volumewerking, instinctieve drijfveer en

beheerste opbouw. “Mijn benadering bij de vervaardiging van een driedimensionale vorm is een mentale, spirituele weergave van de binnenkant” zegt  Antoine.

 

Antoine Crul is één van de voornaamste exponenten van Vlaanderens keramiek-revival in de tweede helft van de 20ste eeuw. Samen met zijn studiegenoot keramiekkunst Roger Raveel aan de Academie te Gent en de getalenteerde keramiekkunstenaars Octave Landuyt, Carmen Dionyse, Yves Rhaye, José Vermeersch e.a.

Sint-Kruizenaars -  Crul Antoine -  heemkundesintkruis (brugseverenigingen.be)

antoine crul beeldhouwer - Google Zoeken

 

 

Bert Herreman

 

Geboren te Gent, 25 september 1941.

 Als autodidact is :

-         zijn tekenwerk een nastreving om geselecteerde visuele waarnemingen zo realistisch mogelijk weer te geven op papier. Dit gebeurt voornamelijk met de pen, techniek “pointillage” of met het houtskoolpotlood.

-         Zijn in hout gekapt beeldhouwwerk eveneens een weergave van realistische waarneming;

 

 

Danny O

 

pseudoniem voor Danny Onderdonck.

Trotse papa van 2 dochters, zijn mooiste creaties zoals hij zelf zegt

Zijn kunstenaarsbrein staat nooit stil.

 

Bijna dagdagelijks in de weer met woord, beeld en chocolade.

 

Zijn beelden zijn meestal een combinatie van brons met struisvogeleieren.

Hij is schrijver van diverse toneelstukken voor zowel Thor-t-ater als voor de Landelijke Gilde Wondelgem en gepassioneerd bewerker van chocolade.

 

Voorliefde voor alles wat met geschiedenis te maken heeft, wielrennen: koersdagen zijn hoogdagen, tentoonstellingen bezoeken, ritjes met de tandem, zot van kwissen: zowel om te spelen als om zelf te maken, gezelschapsspellen, lid van diverse Wondelgemse verenigingen

 

meer info?

www.dannyo.be

www.thor-t-ater.be

www.cpwondelgem.be

 

 

 

 

Dieter Verspeelt

 

Dieter Verspeelt is een autodidactisch kunstenaar met een achtergrond in kleur, stijl, decoratie en fotografie, die abstracte werken brengt, vanuit een fascinatie voor kleuren en structuren.   De werken zijn uiterst decoratief, en een meerwaarde voor elk interieur, ongeacht de stijl ervan.  Elk werk vertelt een verhaal, en brengt een zekere emotie tot leven.  De werken waren reeds op verschillende tentoonstellingen en beurzen te bewonderen en met succes. 

 

Ze maken de kern uit van de website www.rt-factory.com

 

 

Dominique Minne

 

De beelden die ik hier tentoonstel zijn de beelden waarmee ik afstudeerde als fotograaf aan het KISP.

Het leek me een leuk idee om de surrealist Magritte een tijdreis te laten maken naar het digitale tijdperk.

Wat als Magritte een digitaal fototoestel had en een laptop met Photoshop ?

Dit is mijn antwoord.

 

Eric Colpaert

 

Geboren in 1954, Gent

In 1980 in Wondelgem komen wonen, samen met mijn echtgenote Nadine Buyle, en onze 3 zonen.

 

In 1993 bij Fodifi aangesloten, en sindsdien aan iedere jaarlijkse clubtentoonstelling deelgenomen.

Ook aan die ingericht door het cultuurplatform over de jaren heen, aan die van de OVU , waaronder   de Baekelandtentoonstelling zn Fototalent,  en aan die van het CVB, nu Beeldexpress.

Overzichtstentoonstelling in 2019 van mijn 25 jaar actieve fotografie, in de Campagne.

10 jaar Kisp, en continue bijscholing via internet cursussen, bezoek aan tentoonstellingen in binnen en buitenland, etc

Hoogtepunt als voorzitter de tentoonstelling bij Mahy in 2008, nav van 40-jaar Fodifi

 

Nu gepensioneerd, maar beroepshalve een textielcarrière afgesloten in 2016.

Heel wat gereisd, zowel professioneel als privè, waaronder China, India, Pakistan, Bangla Desh, Kazachstan, Guatemala,  etc

 

Fotografie ben ik door gebeten, je staat ermee op en gaat ermee gaan slapen.

 

 

 

Erik van Hurck

 

Waar men gaat langs Wondelgemse Wegen….daar komt men Erik tegen. Fototoestel in de hand is hij een graag geziene gast bij talrijke evenementen die Wondelgem rijk is.

Hij portretteert, bewerkt en prutst wat hier en daar zoals hij zelf zegt.

Zijn fotos van het oude Wondelgem doen ons terugdromen naar vervlogen tijden.  

 

 

Hubert Willems

 

neo-impressionist - olieverf op doek en paneel - acryl op doek en paneel - aquarel Hubert Willems heeft in de loop der jaren een eigen impressionistische techniek ontwikkeld, hoewel hij graag terugblikt naar zijn eerste inspiratiebron, die hij vond bij de grote Franse impressionisten: Monet, Renoir, Pissarro, Sisley … zonder onze eigen Emile Claus te vergeten. Hij leest en praat graag over schilderkunst, observeert het landschap en de zee, en brengt op een eigen, ietwat ongeduldige manier, een “impression” van wat hij ziet over op de toeschouwer, die al kijkend het schilderij verder moet afwerken (!) Hij heeft enkele keren deelgenomen aan groepstentoonstellingen in Eeklo, Gent, Deinze, Wondelgem. Hij stelde individueel tentoon in Wondelgem, Evergem en Sint-Niklaas. Verscheidene keren nam hij deel aan de kunstmarkt in Drongen en de kunstenaarsroutes in Drongen, Mariakerke en Wondelgem. Hij stelde ook een paar keer tentoon op de Cultuurmarkt in Wondelgem. Sinds 17 jaar houdt hij, samen met zijn vrouw een zomer-expo in de Wielingen in Wenduine. Hoewel hij van nature uit autodidact is, heeft hij een aantal jaren lessen tekenen en schilderen gevolgd bij Arnold Verhé aan de Vrije Academie Gent. En blijft altijd een ondertoon van intimisme en nostalgie, zelfs in zijn meer experimentele schilderijen.   Er bevindt zich werk van hem in binnen - en buitenland. In Joplin (Missouri, USA) werkte hij in een kerk mee aan een muurschildering in acryl, een bijbels tafereel. Hij stelde ook tentoon in het Art Center en nam deel aan een art tour in Main Street, waar hij succes had met zijn miniatuurtjes in olieverf en aquarellen. Nick Kyle, professor Art aan MSSU (Missouri Southern State University) zei over Huberts werk: I like your work because of its simplicity … Dichter bij huis zegt Luc Drappier, befaamd om zijn schitterende aquarellen en andere tableaus: Als rasecht impressionist observeert hij het landschap in zijn immer bewegende kleurschakeringen. De fijnzinnige kleurzetting en lichtvoetige toets verraden zijn diepe verering voor de groten in het genre. ATELIER Lisdoddestraat 17 9032 Wondelgem 09 226 74 56"" " hubert.willems3@telenet.be

 

 

Isabelle Van Overloop

 

Evergemsesteenweg 92, 9032 Gent

Instagram account: #stracciabelli 

 

Bio:

Bezeten door creëren, gegrepen door verhalen, ontroerd door beelden... met een hoek af

Human centered designer @Minding,  improvisator @salamie Improv & @ de Kevins, wannabe schrijver graphic novel

 

 

Jennifer Vrielinck

 

Jennifer Vrielinck is auteur en creatieve generalist.

Na haar studies aan de universiteit van Gent, Bergen (Noorwegen) en Tokyo (Japan) reisde en werkte ze als journalist/reisverslaggever en trok de wereld rond.

In Noorwegen volgde ze ‘Filmstudies en Poëzie’ aan de universiteit van Bergen.

In Japan heeft ze vergelijkende culturele wetenschappen gevolgd aan de universiteit van Tokio en vertaalde ze Kamishibai-verhalen.

In Australië werkte ze als redacteur bij de krant: The Dutch Courier.

In Canada werkte en reisde ze mee op een ijsbreker.

Vanaf het magische jaar 2000 heeft ze zich in België gesetteld en begon ze alle verzamelde indrukken neer te schrijven geïnspireerd door haar reisplakboeken en notities.

Ze schreef vooral kortverhalen en jeugdverhalen en werkte als televisieredacteur bij VTM.

Jennifer Vrielinck won verschillende schrijfprijzen oa bij De Brakke Hond en ze bouwde ondertussen rond haar kinderen en zichzelf een museumachtig woonnest vol met wonderlijke vondsten.

Maart 2018 kwam Ondine uit, een voldragen roman, uitgegeven door Lannoo. Deze roman van 350 bladzijden neemt je mee in het leven van Ondine, kind van de zee tegen de achtergrond van de wegterende visserij.

Het gaat over sterke vrouwen, afwezige mannen en de zee.

Een thema dat ook steeds terugkomt in de assemblages die ze maakt van gevonden voorwerpen en gerecycleerde materialen.

 

 

Johan Meirlaen

 

 

E-mailadres: johan_meirlaen@skynet.be

Website: johanmeirlaen.com; Loreleie.be

Johan Meirlaen werkt naar levend model en tovert klei om tot beelden in verschillende materialen, maten en gewichten…

 

Juliette Laquet/Jet

 

 

Kathy Hoeylaerts

 

ik heb in het volwassenonderwijs een 10-tal modules fotografie gevolgd en heb van een kerkhofreeksje mijn afstudeerproject gemaakt. Dit zal tentoongesteld worden in de etalage van begrafenissen Waeyenberghe.

Daarnaast maak ik graag beelden in reportagevorm, van ergens onderweg, op reis, landschappen, mensen in een bepaalde omgeving, om aan de hand van die beelden een sfeer of situatie weer te geven zoals deze in werkelijkheid ook is. Doodgewone dingen, die om 1 of andere reden mijn aandacht vragen.

Zo heb  ik in mijn schapenreeksje  de schapen en hun herder gedurende enkele dagen mogen volgen. Het zijn de Gentse Grazers die de bermen kort houden, dat reeksje is te zien bij Naomi.

 

 

 

Katleen Van Huffel

 

Ik ben Katleen Van Huffel en fotograaf met een kunstige hoek af ...

Je vindt me terug in Boekhoute waar ik een eigen fotostudio en fotogeschenken/ fotowenskaarten enz winkel heb, daar vindt men uniek en eigen fotomateriaal fotoproducten zoals toffe wenskaarten , mokken, mondmaskers enz ..die men kan kopen.

Fotografie met gevoel dat past helemaal bij mij, zo vind ik me "thuis" in thema werk zoals vb. Het Gebroken Ziel en Emoties (en nog anderen) waar ik mensen betrek bij men fotowerk, waar men zichzelf of iemand anders in herkent en waardoor er de taboe wordt gebroken ... Enkele foto's vonden al "een nieuwe thuis" in het Oostenrijkse fotomagazine EYE Photo Magazine en Fine EYE Magazine/Fine Art Magazine waar ik heel trots op ben en vorig jaar in december het jaar afgesloten met mijn allereerste echte gallery expo in Desselgem samen met andere kunstenaars

Mijn doel blijft fotografie met een gevoel ...... want daar hou ik van

 

Website: https://katzz.webnode.be/

Facebook pagina: https://www.facebook.com/katzzgraphic

 

 

Kurt Hanssens

 

Geboren te Sint-Amandsberg. september 1975.

Beeldend Kunstenaar. Ik ben een autodidact wat mij het voordeel geeft dat ik de vrijheid heb om te experimenteren, te mislukken maar ook om nieuwe dingen te ontdekken. Op jonge leeftijd raakte ik al gefascineerd door tekenen, schilderen, architectuur en muziek. Toch is het pas op latere leeftijd dat ik mijn creativiteit de vrije loop liet gaan. Mijn inspiratie haal ik vooral uit mijn omgeving. Voor mij is het een samenspel van klank, beeld en emotie. Het resultaat hiervan zie je terug in mijn werken.

CV:

2004:

Augustus - September: 'Creatievloot 2004', een groepstentoonstelling bij vzw Loods 13, Gent (BE).

2009:

Juli: PAM (PeopleArtMusic), een groepstentoonstelling bij KREA vzw Arts Gallery & Atelier, Gent (BE).

2015:

Juni: Startschot van 'pop-up Haiku' bij vzw MAG, Gent (BE). 'pop-up Haiku' is een poëtisch stadsproject in samenwerking met Hannablue Art.

September 2015 - 2018: Deelname aan 'UNSEND', een internationaal uitwisselingsproject van kleine kunstwerken onder leiding van Iv Blanco Gross (USA). Uitwisselingen met Iv Blanco Gross (USA) en Annet van Klinken Kuiper (NL). Voor meer informatie: http://www.un-send.com

December: 'Food & Poetry': 'pop-up Haiku' te gast bij vzw MAG, Gent (BE).

2016:

Februari: 'UNSEND' in City Arts Factory, Orlando (USA), aanwezig als gastkunstenaar.

April: 'Food & Poetry': 'pop-up Haiku' te gast bij vzw MAG, Gent (BE).

Juni: 'UNSEND' bij vzw MAG, Gent (BE), aanwezig als gastkunstenaar.

2017:

Februari: 'UNSEND' in Wheelock College, Boston (USA), aanwezig als gastkunstenaar.

Juni: 'binnenMAGbuiten', een groepstentoonstelling bij vzw MAG, Gent (BE), schilderijen uit de reeksen 'Urban structures' en 'fDNArot'.

September: Solo expositie bij Warehouse Gallery, Kaleidoscope Venue For The Arts, Longwood, Florida (USA), werken uit de reeks 'fDNArot'.

December: 'pop-up Haiku' te gast bij Bistro 'Den Baskuul' Eksaarde (BE).

2018:

Februari: 'BioHackers@BelgiArium', een groepstentoonstelling in Haekem, Brussel (BE), schilderijen uit de reeks 'fDNArot'.

Mei - Augustus: 'Zolang de voorraad strekt', eigen werk, mijn creativiteit door de jaren heen in Oudbar, Gent (BE).

Juli - Augustus: 'fDNArot', solo expositie in Het Volkshuis, Gent (BE).

November - December: 'Urban Structures', solo expositie in 't Zuiden van Europa, Gent (BE).

2019

Januari: 'Urban Structures', solo expositie in 't Zuiden van Europa, Gent (BE).

September: Groepstentoonstelling op Rieme Kermis, Rieme (BE).

2020

Januari – maart: Solo expositie in ‘Lou-Lou vintage & art’, Beveren Waas (BE).

2021

Januari  – Februari: Solo expositie Bijhuis Gent (BE)

Mei  – Juni: Groepstentoonstelling Bijhuis Gent (BE)

Mei: Groepstentoonstelling Meikermis, organisatie door Cultuurplatform Wondelgem (BE)

 

Marcel Motet

 

Ga voor de aquareltechniek zo gedetailleerd mogelijk te werk en  geen enkele uitdaging sla ik af.

Door contact met gevorderde aquarellisten verruim ik mijn kijk op verschillende benadering van deze discipline.

Jongeren begeleid bij het aanleren van de basistechniek, in de hoop dat een talent zich op vroege leeftijd ontwikkeld.

Bezit ook de basis voor porseleinschilderen.

Autodidact in acrylschilderen en pentekenen.

 

Opleidingen aquarel

Gemeentelijke Vrije Tijd ateliers Merelbeke

Stedelijke Academie Eeklo (beëindigd met Grote Onderscheiding)

Cursus/workshops gevolgd bij Gruwier Guy, Cao Bei-An,                   Xavier Swolfs en Jacky Pearson

Opleiding keramiek

Gestart in 2018 met Keramiek in Stedelijke Academie Gent, staat   momenteel on hold wegens coronapandemie.

Tentoonstellingen

Cultureel Centrum Merelbeke

Cultureel Centrum Ternat

Gemeentehuis Sint-Martens Latem

Gent, Hof van Rijhove (Culturele Collega’s Stad Gent)

Gent, Hof van Rijhove (Kunstkring Spectrum Zwijnaarde)

Cultuurplatform Wondelgem

Kerk Groot-Begijnhof Sint-Amandsberg

Gemeenschapscentrum 'Cultuurhuis Safarken' Wachtebeke

Kollekasteel Mariakerke (Gent)

Oud Stadhuis Blankenberge

 

Geëngageerd als…..

Bestuurslid Crea Ten Hove v.z.w. (Sint-Amandsberg)

 Animator aquarel jeugd in Crea Ten Hove v.z.w. (Sint-Amandsberg)

   Animator vrij atelier Crea Ten Hove v.z.w. (Sint-Amandsberg)

     Lid kunstkring Spectrum Zwijnaarde.

Vroeger…..

    Ex-basketspeler, coach en jeugdcoördinator BC Gent

 

Max Van Hemel

 

Max combineert rijkste van wat Vlaanderen kan bieden en voor gekend is met moderne onderwerpen en technieken. In de werken van Max staat de mens en zijn verhaal centraal. Zijn werk is sober, geraffineerd met veel zin voor detail. Op het eerste zicht rationeel maar de betekenis is diepgaand empathisch en emotioneel. Binnen zijn projecten bestaat respect voor de oude meesters en tegelijk worden maatschappelijke standpunten gehekeld. Door het verhaal wordt de kijker geconfronteerd met een andere visie, een andere geschiedenis.  Het zijn als het ware een stripverhalen op groot beeld. Dit patroon herkent men eveneens binnen de Lilith-reeks en triptieken-trilogie. Het werk van Max is beïnvloed door de Vlaamse primitieven, renaissancekunst, het surrealisme en de romantiek. Van Eyck, Bruegel, Magritte, Ensor,…zijn nooit ver af. Hij vermengt al die stijlen en maakt ze tot een “Max-mix”.

 

 

 

Michel Bracke

 

Veelzijdig kunstenaar en duizendpoot Michel Bracke omschrijven is geen sinecure. Men zou al vlug een activiteit, kunstwerk, tekening, evenement dreigen te vergeten.

Hij is een magiër, maker van prenten in zwart wit, klassiek geschoold, maakt sinds 1967 de jaarlijkse prent voor Wondelgem Wandelt, cabaretier, toneelspeler en decorontwerper, poppenspeler, velozoof (je ziet hem door weer en wind met zijn fiets) opgenomen in de Gentse Sosseteit en nog zoveel meer.  Als je aanwezig was op 1 van zijn tentoonstellingen en je had de kans om met hem te babbelen was je goed voor een paar uurtjes. Een minzaam man en een groot kunstenaar! 

 

Nadine Buyle

 

In 1989 leerde ik via een work-shop het zijdeschilderen kennen, de klassieke gutta-methode (omlijnen en inschilderen.)

Algauw kwamen daar moderne technieken bij, die meer creatieve mogelijkheden bieden.

Dan volgde aquarel op zijde en batik. Dat resulteerde in het maken van schilderijen.

Als laatste kwam er ecoprinten bij, dat is het afdrukken van echte bladeren op stof.

Mijn cursussen volgde ik steeds bij leraressen die gespecialiseerd zijn in desbetreffende disciplines.

Met al deze technieken en een combinatie ervan maak ik interieurobjecten, en modeaccessoires.

 

Ik nam door de jaren heen deel aan verschillende tentoonstellingen.

 

Textiel is een passie die mij niet meer zal loslaten!

 

 

Paul Van Heysbroeck

 

Kalligrafie Regenboog 2009 2014, lesgeefster Marjan Persoon

Aanleren van verschillende schriften: Humanistisch cursief, Romeinskapitaal, Karolinger, Unciaal,

Leren schrijven met verschillende pennen Brauspen, Speedbalpen, trekpen, spitsepen…

Ontdekken van soorten papier, Montval, aquarelle,  Steinbach

Steeds werken naar een eindwerk

Kalligrafie groep geleid 2014 – 2017 met een achttal kalligrafen in een vrije sfeer, ideeën van anderen kunnen inspirerend werken.

Kalligrafie dag 29-11-2014; onder leiding van Yves Leterme (kalligraaf)

Oostmalle 2016: workshop 3dagen kapitalen Bij Lutgarde Maebe

Kalligrafie CVO Vanaf 2015 – 2018  kaligraaf Greet Lambrecht (CVO)

Humanistisch cursief en kapitalen, verder technieken aangeleerd collages, Gasso technieken, linoleum snijden, cyanotypie (blauwdruk),

Workshop  bij Ann Van Damme, 2018 ( tijdens afwezigheid van Greet).

Steeds werken naar een eindwerk in boekvorm.

 

September 2018 tot heden  starten van een nieuwe uitdaging   groep   “ BOEI-end”

 

 

Peter Denissen

 

(Teralfene 1950)

Technieken:    Potlood – Oost-Indische Inkt – houtskool – balpen – Aquarel – bister…

Als architect heb ik heel wat rechte lijnen getrokken, zwarte lijnen op wit papier of kalk!

Circa 9 jaar geleden naar het voorbeeld van een vriendin ben ik gestart met vrij tekenen aangevuld met aquarelverf.

De compositie van de zwart-wit tekening blijft zeer belangrijk en niettegenstaande ze gebaseerd op een werkelijkheid is deze steeds, meestal vervormd.  Een daltonisch gevecht met de kleuren vervolledigd mijn compositie tot een aquarel collage; het belang zit in het detail.

Het resultaat wordt veelal een strakke omlijning, een collage van lijnen, vlakken en kleuren, een fantasiewereld met eigen kleurenpalet, bepaald door de daltonische visie van de auteur.

Op basis van de uitdaging, de klik die basisbeelden maken wordt de auteur meegesleept in een fantasie bepaald door deze beelden zelf; de gebruikte techniek wordt door deze basisbeelden bepaald.

Sinds kort ben ik gestart te schilderen met  acryl met het mogelijk doel een harmonisch samenspel met aquarel en ook andere technieken te bekomen.

Momenteel blijf ik nog acryl combineren met potlood, Oost-Indische inkt en dergelijke.

Zowel werken met acryl  als aquarel blijft mij boeien!

“KUNST IS GENIETEN VAN JE VERWONDERING                                           KENNIS VAN DE MAKER HELPT”

 

 

 

Rita Zeghers

 

Wat mijn CV betreft, ik ben Rita Zeghers, 80 jaar, en ben pas goed beginnen schilderen tijdens de lockdown. Dus helemaal niet geschoold, en geen kunst, enkel hobby.

Nog vragen ? IK ben altijd bereikbaar nr 09 253 95 63.

Het wordt mooi !

 

 

Roland Kinsabil

 

Roland Kinsabil is zeker geen onbekende in Wondelgem. Hij stelde reeds diverse keren tentoon tijdens Wondelgemse evenementen. Roland is ook lid van Atelier De Kunst-Bloem, een kunstenaarscollectief in de Bloemekeswijk. Regelmatig vind je hem ook in Open Huis Pratershol waar je werken van hem kan bewonderen.

Zijn schilderijen zijn veelal olie op doek en laten zich niet onder 1 noemer vatten.

 

 

Romy De Vidts

 

 

Hey, ik ben romy!

Ik ben geboren en opgegroeid in gent, gelukkig getrouwd met stijn en trotse (plus)mama van mauri, démi, jannes en lander.

How it started

Toen in 2015 démi geboren werd, ging ik aan de slag met een diy pakketje dat ik kreeg van een vriendin. Superleuk cadeau ! Zelf een afdrukje maken van démi's kleine handje, echt iets voor mij.

Maar o jee, wat een geknoei was dat....

Een krijsende baby, ontplofte keuken, berg was en véél stress waren het resultaat.

Een gipsafdruk was er helaas niet.

Ik dacht "dit moet toch beter kunnen" en ging op zoek naar professionele producten.

How it's going

Intussen maak ik al ruim 6 jaar handjes en voetjes en werk ik met de beste producten.

Ik ben trots op de kunstwerkjes die ik samen met jullie kan maken en ontvang jullie

Heel graag in mijn atelier in wondelgem.

  

(ENKEL OP AFSPRAAK

Home - Romy's gipsafdrukken

VOLG MIJ OP INSTAGRAM

@ROMYSGIPSAFDRUKKEN

 

Rune Schuddinck

 

Naam: Schuddinck

Voornaam: Rune

E-mailadres: runeschuddinck@gmail.com

Website: runeschuddinck.com

 

Tania Gils

 

Ik ben Tania, gehuwd, 3 kinderen, 4 kleinkinderen en we wonen in Driemasterstraat 35 Gent.

Ik heb heel veel creatieve hobby’s, zoals kledij maken voor de kinderen en nu voor de kleinkinderen, naaien, breien, haken en sinds kort heb ik een borduurmachine.

Zo ga ik ook graag naar hobbybeurzen, berenbeurzen om mijn kennis uit te breiden

Ik ben altijd bezig met opleidingen te volgen, volwassenonderwijs, ook lange en korte cursussen maar sinds de corona ligt alles stil want online zie ik dat niet zitten

Ik heb al veel cursussen gevolgd samen met een vriendin en of dochter : juwelen maken, beren maken, haken, naaien, scrapbooking, fotografie, koken, bakken,…

Zo is mijn passie geworden  : handgemaakte beren, ik koop berenpakketten om dan zelf te naaien en volledig ineen te steken, de kledij maak ik soms zelf maar soms koop ik kledij veel via facebookgroepen.

Als je informatie wilt, dan kan je

altijd een bericht sturen via Messenger : Tania van Zita

Of via Wattsapp : 0486 75 62 98

 

Thea Swiestra

 

Thea Swierstra (°1974, Leeuwarden)

Journalist en fotograaf uit Wondelgem. Ik heb jarenlang gewerkt voor de krant De Morgen. Mijn teksten zijn ook gepubliceerd in onder andere Leeuwarder Courant, Friesch Dagblad en tijdschriften van onder andere TreinTramBus, Vlaamse Milieumaatschappij, GO! Gemeenschapsonderwijs, Toerisme Vlaanderen, Christelijke Mutualiteit en Oxfam-Solidariteit.

Ik heb journalistiek en voorlichting gestudeerd aan de School voor Journalistiek en Voorlichting in Utrecht en fotografie aan het KISP in Gent.

Foto’s van mij zijn tentoongesteld op de Fifty Two Awards van het Cultuurplatform Wondelgem in 2019, kunstenfestival Vrijheid in Gent in 2019 en de portfoliotentoonstelling van het KISP in Gent in 2021.

https://theaswierstra.myportfolio.com/

 

Willem Bafort

 

 

 

Wim Zegers

 

Korte Bio Wim Zeghers

Deelnemer aan het kunstenparcours tijdens Wondelgem kermis 4-5 mei 2021.

 

Geboren in Gent in 1959, in Meulestede. Woonachtig in Wondelgem van 1963 tot 1981.

Nu wonend aan Gent Dok Noord.

wim.zeghers@gmail.com

0494 27 04 89

 

Ik ben momenteel werkzaam als beeldend creatief therapeut in FPC Gent Wondelgem (opleiding als creatief therapeut aan  Artevelde Hogeschool Gent).

Ik had een opleiding beeldende kunst avondschool St Lukas (tekenen, schilderen).

Met bovendien nog enkele kleinere opleidingen: Camera Obscura, Phototherapie, keramiek en pottenbakken, grafiek (lino, monodruk) via oa. wisper, kunsTwerkT; glasblazen bij GentGlas.

Doorheen mijn loopbaan ben ik vaak betrokken geweest in  artistieke projecten en opleidingen ivm. art brut, outsider art als atelierbegeleider en het stimuleren van mensen met een beperking tot kunstenaarschap. Samenwerking met verschillende ateliers uit de outsider art. Ondersteunend bij galerie n°71 uit St Martens Voeren.

Sinds 2010 actief sturend lid en begeleider van het atelier van OXOt Gent (Muide Gent), een sociaal-artistiek  atelier voor mensen uit de marge (psychiatrie, voorziening, mensen met een nood op zoek naar een zinvolle kunstbeleving, reguliere kunstenaars...).

www.oxot.be

Vooral  schilderwerk (olieverf, acryl) over sociaal-culturele thema's, éénzaamheid, het gevecht van een individu om geconfronteerd te worden met eigen thema's zoals overleven, eenzaamheid, groeien, zoeken naar stabiliteit enz. zijn thema's die aan bod komen.

Ook, en vooral de laatste jaren produceer ik meer grafisch werk ovv. linosnede en druk, monotype en alle mogelijke toepassingen met andere materialen dan druk. Experimenteren met alle vormen van materiaal is een groeiend werkgebied. Op afvalpapier, behangpapier, oud krantenpapier enz. drukken is heel vernieuwend en tevens ook artistiek juist.

 

·        Tentoonstellingen

-         Jardin de Fair (Museum dr. Guislain 2016-2018)

-         OXOt Westerlo: 2015-2016-2017-2018-2020 (tijdens de zomerexpo)

-         OXOt Gent 2014-2015-2016

-         Galerie Duende, Mechelen. Thematentoonstelling rond wind, windmolens....