Het Cultuurplatform Wondelgem is een non-profitorganisatie die zich inzet voor de promotie van lokale artistieke en culturele initiatieven in Wondelgem.  Wij zijn de partner bij uitstek voor onze lokale kunstenaars en kunstliefhebbers.  Onze doelstelling is dan ook om, samen met de kunstenaars, Wondelgem verder op de culturele kaart te zetten.  Zoals de naam doet vermoeden, bieden wij graag een platform aan lokaal talent.


Maak kennis met ons supergemotiveerd team!


Dieter Verspeelt

Voorzitter CPW

 

Kunstenaar en ondernemer in de artistieke sector.  Eerder door toeval in het Cultuurplatform Wondelgem terecht gekomen, maar al snel merkte ik dat het een gedreven groep was, met leuke ideeën en een ongeziene inzet om elk evenement van plan tot uitvoering met hart en ziel te verwezenlijken.

 

 


Martine de Wolf

Ondervoorzitter CPW

 

Beroepshalve veel omringd door kinderen vindt ze bij het CPW een andere uitlaatklep. Houdt van kunst, een babbeltje met mensen, lezen en koffie, liefst straf en goed!

 

Ze houdt niet alleen onze facebookpagina goed in de gaten maar verspreidt ook met een groot aantal vrijwilligers de Wondelgem Leeft kalender.

 


Danny Onderdonck

Penningmeester CPW

 

Hoe lang ik bij het cultuurplatform ben, kan ik me niet meer herinneren. Het moet minstens 21 jaar zijn want onze verenigingenquiz bestaat 21 jaar. Die eerste quiz ging door in de Sint-Godelievezaal en was op zijn minst gezegd wat rommelig. Het unieke systeem dat we toepassen was hiervan de oorzaak. Een systeem waarop ik nog altijd fier ben. Democratischer kan een quiz niet zijn. Een quiz waarbij alle verenigingen samenwerken, ongeacht hun achtergrond. Twee leden van een vereniging zetten we samen met twee leden van een andere vereniging en iedere ronde laten we ze doorschuiven. Geen partij doet het ons na. De quiz is eigenlijk een soort speeddating waarbij de quiz min of meer van ondergeschikt belang is. Iedere deelnemer krijgt dezelfde prijs en de winnaar mag het jaar nadien de quiz helpen organiseren.


Monique Steyaert

Secretaris CPW

 

Onze bezige bij, als vrouw bemant ze ons secretariaat met verve. Zijn we iets kwijt, Monique weet het te vinden. Zij zorgt ervoor dat alle documenten, flyers, uitnodigingen worden doorgestuurd naar de diverse verenigingen. Je kan ze dus maar beter te vriend houden

 

Monique is er ook graag bij en helpt niet alleen het CPW, maar is bij veel verenigingen de graag geziene vrijwilliger. Ook WZC De Liberteyt kan steeds op haar enthousiaste steun rekenen.

 


Rudy DeGroote

Bestuurslid CPW

 

I confess. Duw me een tekenpotlood, verfpenseel of fotocamera in de hand en ik bak er geheid weinig of niets van.

 

Wat niet betekent dat ik niet mateloos kan genieten van een museumbezoek, prachtige architectuur tijdens een citytrip, een geslaagd optreden of een theatervoorstelling. Cultuur moet je voor alles immers beleven. Liefst samen.